VAERSA

Centre de Recuperació de Fauna

CENTRES DE RECUPERACIÓ DE FAUNA SALVATGE

Els centres de Recuperació de fauna de la Comunitat Valenciana es van crear en 1988,1990 i 1998 a València (Centre de Recuperació de Fauna “La Granja’ del Saler”), Castelló (Centre de Recuperació de Fauna “Forn del Vidre”) i Alacant (Centre de Recuperació de Fauna “Santa Faç”) respectivament.

Tenen com a missió principal l'acolliment i rehabilitació d'animals silvestres que, per diversos motius (col·lisions, intoxicacions, cries, etc.) no són capaces de desembolicar-se amb normalitat en la naturalesa, per a, una vegada recuperats, retornar-los de nou al medi natural.

El personal de VAERSA realitza tots els treballs que s'exerceixen en aquests centres, com ara

  • Recollida d'exemplars per a la seua recuperació en el centre.
  • Programes de cria d'espècies amenaçades
  • Dels tres, és el Centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’ el que té la major capacitat d'acolliment i millors infraestructures per al tractament i maneig de la fauna silvestre. A més, destaca el seu paper com a centre de cria en captivitat d'espècies en perill d'extinció que formen part de programes de reintroducció, cas de la rosseta, l'àneccapblanc o la tortuga mediterrània.

L'existència dels centres de recuperació suposa un punt de referència per al lliurament de fauna salvatge autòctona trobada en el medi natural, tant per part de les institucions oficials (Agents Mediambientals, Policia Local, Guàrdia Civil…) com per ciutadans particulars

Així mateix, és destacable el paper que exerceixen com a organismes col·laboradors d'universitats i centres d'investigació en el marc de diferents projectes de gestió i conservació de fauna amenaçada. 

Scroll a l'inici