Palla de l'arròs

T' Interessa

Subhastes de béns

Propostes de col·laboració pública

Gestió Cinegètica

L'aprofitament ordenat d'un recurs natural tan important com la caça, és clau per unir la conservació del patrimoni natural amb el desenvolupament rural.

VAERSA ??col·labora en aquesta tasca amb l'Administració prestant assistència tècnica en:

  • Plans autonòmics de gestió d'espècies objecte de caça.
  • Ordenació específica d'espais de titularitat o gestió pública.
  • Revisió de continguts i emissió d'informes tècnics sobre els plans d'aprofitament dels vedats privats de caça.
  • Registre i cartografia de vedats de caça.

 

Una altra línia de treball és l'estudi, seguiment i dotació de mitjans per al control de determinades poblacions excessives de conill de bosc (relacionades amb danys agrícoles); espècie que ha experimentat un increment significatiu de la seva densitat en determinats enclavaments de la geografia valenciana, destacant les comarques de la Vall d'Albaida i la Plana d'Utiel-Requena.

La Reserva Valenciana de Caça "Mola de Cortes" VAERSA ??porta a terme treballs per a foment de les espècies de fauna salvatge, com: manteniment de punts d'aigua, senders, senyalització i altres infraestructures, i d'altra banda es procura un servei de guies-zeladors de caça amb les funcions de: vigilància, seguiment de les poblacions de caça major (cabra salvatge i mufló), cens, control sanitari, guies de caça en la modalitat d'acostament i control de la caça menor. A més es col·labora amb altres serveis en tasques de prevenció d'incendis forestals, sanitat vegetal i conservació de la biodiversitat.

VAERSA executa en el marc dels treballs encomanats per a la gestió i seguiment de fauna cinegètica, campanyes de parany fotogràfic. Aquests treballs permeten l'obtenció d'índexs d'abundància per al seguiment demogràfic de les poblacions, així com altres dades d'especial interés com són la distribució de classes d'edat, indicis sobre l'estat sanitari de les poblacions o variacions en l'àrea de distribució d'espècies en expansió o regressió.

Fotografies:

Imagen Imagen Imagen Imagen Imagen Imagen