Notícies

Vaersa consumix energia 100% d'origen renovable, contribuint significativament a la reducció de la petjada de carboni de l'organització

Les empreses subministradores d'energia 100% renovable durant 2018 són Gas Natural Comercializadora i Suministros Especiales Alginetenses, Coop. V, que subministren energia amb garanties d'origen renovable a les plantes de tractament de residus i a les instal·lacions i oficines que Vaersa té distribuïdes per la Comunitat Valenciana.


El plec de prescripcions tècniques d'ambdós contractes inclou una clàusula en què s'exigeix que l'energia subministrada siga 100% d'origen renovable. Des de 2015, que Vaersa va començar a contractar energia renovable, la petjada de carboni de Vaersa s'ha reduït en un 40%.

Esta mesura, contribuïx a la reducció de la petjada de carboni de Vaersa, ja que al ser 100% d'origen renovable, pot considerar-se que el seu factor d'emissió (en tones de CO2 equivalents) és nul. La reducció de la petjada de carboni es troba dins dels Objectius ambientals que Vaersa ha establit, dins dels sistemes de gestió mediambiental ISO 14001 /EMAS sota els que l´organització està certificada.

Fa poc més d'un mes s'acabaven en Vaersa, entitat dependent de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, els treballs d'elaboració del Pla d'Igualtat i amb motiu del dia contra la violència de gènere del passat diumenge 25 de novembre, l'empresa pública signaven el 'Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista' (https://www.sumatalpacte.com/) comprometent-nos a elaborar abans de final d'any una declaració de principis amb l'objectiu de mostrar el compromís, conjuntament assumit per la Direcció i la representació de les Treballadores i Treballadors de Vaersa, per a la prevenció i eliminació de l'assetjament per raó de sexe i l'assetjament sexual.

Tota l'organització pretén que aquesta fita siga un pas més, juntament amb el desenvolupament de les accions del pla d'igualtat, a l'adreça d'erradicar conductes masclistes i discriminatòries que pogueren produir-se en l'entitat, contribuint a la millora de la societat també en aquest àmbit, a més d'en els seus àmbits d'actuació en el medi ambient i el territori.

Com ja sabeu, dissabte passat 24 de Novembre, es va realitzar la jornada de voluntariat corporatiu de Vaersa, al qual van assistir més de 100 voluntaris, la majoria treballadors de Vaersa i les seves famílies i l'associació Cazarettos, per participar en la inauguració del projecte de integració social Pugem amb tu !, posat en marxa per VAERSA-GVA

El projecte Pugem amb tu! va ser inaugurat per la Consellera d'Agricultura, Elena Cebrián. Aquest projecte pretén la millora de l'accessibilitat de persones amb diversitat funcional física al medi natural.

Per aconseguir aquest objectiu, Vaersa ha adquirit 2 cadires adaptades (CRAN_Cadira de Rodes adaptada a la Natura) a través de les accions de RSC de l'empresa, que s'han posat a disposició dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Aquestes cadires estaran disponibles per préstecs a associacions, col·legis, ... etc a través de la pàgina web de Parcs Naturals. Us anirem informant.

En aquesta jornada de voluntariat, que va consistir en la realització d'una ruta senderista per pujar al Pic del Bartolo, es va viure il·lusió, solidaritat, companyerisme i unió. Les cares de tots els participants parlen per si soles ... Si us plau, mireu les fotos que s'adjunten ...

Moltes gràcies a tots els voluntaris i les seves famílies, a la Conselleria, a Cazarettos, per compartir les seves històries amb nosaltres i donar-nos una lliçó de vida i a tots els companys de Parcs Naturals que han fet possible que aquesta activitat hagi estat un èxit.

Una salutació i fins la propera!

Vaersa va posar en marxa, el passat 13 de juny de 2019, una instal·lació fotovoltaica en règim d'autoconsum amb una potència instal·lada de 99,16 kWp sobre la coberta de la planta de classificació d'envasos lleugers de Picassent.

La instal·lació està formada per 296 plaques fotovoltaiques de 335 Wp cadascun. Està previst que genere 152.610 kWh/any, la qual cosa suposa un 12 % del consum de la planta i evitarà l'emissió de 52 t CO2, l'equivalent a plantar 5.189 arbres". Amb una vida útil de 25 anys.